Moneybrothers

Crowdfunding creert banen, en meer

Exploding Kittens

Natuurlijk is het leuk om een 3D printer te hebben die je telefoon gebruikt om alles wat je maar kan bedenken in 3D te printen, een wallet om je papiergeld in te bewaren gemaakt van papier of een kaart spel van exploderende katjes.Maar wat hebben we echt aan al deze, laten we eerlijk zijn, gadgets? Als deze gadgets, en de projecten waar ze uit voortkomen, nou echt een duidelijke bijdrage leveren aan de economie, dan wordt het pas echt interessant.

En dat doen ze!


Banen creatie

Kickstarter heeft tot nu toe 300.000 (!!) fulltime en parttime banen gecreëerd met alle coole producten die via het platform gefinancieerd zijn. Daarnaast zijn er 8.800 bedrijven en non-profit organistaties opgericht. En dat allemaal door de $5.3 miljard die er, direct en in-direct, door Kickstarter gegeneerd is aan omzet.

Kickstarter in Numbers

Source: Kickstarter.


Geen hobby, nog steeds leuk

Dit toont maar weer eens aan dat Crowdfunding meer is dan een leuke hobby. Kickstarter heeft met dit onderzoek, in samenwerking met de University of Pennsylvania, laten zien wat de impact van de meer dan 100.000 projecten is geweest die sinds 2009 via het platform zijn gedaan. Projecten die zonder de support van meer dan 10 miljoen supporters wereldwijd anders zeer waarschijnlijk niet van de grond waren gekomen. Kickstarter is een platform geworden waar iedereen projecten kan vinden die hij of zij de moeite waard vindt om te ondersteunen. Iedere project dat je steunt, of product waar je op inschrijft, is weer een klein gedeelte van een nieuwe baan voor iemand of een nieuw bedrijf in wording.


Risico

Het is uiteraard niet alleen roze geur en maneschijn. Er bestaat altijd het risico dat een project niet succesvol wordt afgerond. Misschien zijn er niet genoeg investeerders of misschien gaat er iets anders fout, zoals een product dat uiteindelijk toch niet geleverd kan worden. Het blijft crowdfunding, dus vergeet vooral niet dat het iets anders is dan een spaarrekening bij de bank of bestellen van een zonnebril bij een bekende webshop. Dat zal niet veranderen!


Crowdfunding in Nederland

In de loop der jaren zie je dat de projecten steeds professioneler worden en dat de bedragen die worden opgehaald steeds groter worden. Op Kiskstarter wordt er ieder jaar wel weer een nieuw crowdfunding record gebroken. Dit geldt niet allen voor reward-based projecten zoals op Kickstarter als wel voor leningen die je onder andere bij Moneybrothers kan vinden. Zoals we al eerder schreven, verwachten wij dat crowdfunding ook in Nederland gestaag blijft groeien en daar vloeien direct weer vele banen en bedrijven uit voort.

Daar zetten wij ons voor in!

Moneybrothers

Bij ons kan je alleen projecten vinden die gefinancieerd worden met leningen. Binnenkort gaan wij weer een nieuwe project online zet. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Verder lezen?

Investeerders tips

Groei van Crowdfunding

Crowdfunding creert banen

Groei alternatieve financiering