Moneybrothers

Investeerders tips

Crowdfunding wordt steeds bekender. Investeren in crowdfunding kan de investeerder een hoger rendement bieden dan op een spaarrekening door mee te doen met interessante projecten. De rentevergoeding bij de laatste projecten van Moneybrothers was zelfs 6%. Omdat aan crowdfunding ook risico’s zijn verbonden, heeft AFM een stappenplan opgesteld voor consumentenbescherming. Kijk op www.afm.nl voor meer informatie.

 

 

  • Weet u wat er gebeurt als het platform de activiteiten staakt?
  • Of als de ondernemer niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen?

Om dit soort risico’s te beperken hebben wij verschillende stappen gezet. Alle geldstromen tussen ondernemer en investeerder lopen bijvoorbeeld via de Stichting Derdengelden Moneybrothers en niet via ons bedrijf. Daarnaast werkt Moneybrothers BV met een ontheffing van AFM.

Voordat een project gepubliceerd wordt, wordt het door een onafhankelijke kredietbeoordelaar op financiële haalbaarheid getoetst. Per project wordt hierover duidelijke informatie gegeven via de website. Uiteraard kijken wij ook altijd naar zekerheden. Bijvoorbeeld in de vorm van een garantstelling of hoofdelijke aansprakelijkheid. Bovendien onderhouden wij regelmatig contact met de ondernemer die een financiering via Moneybrothers gerealiseerd heeft.
Ondanks dat wij de risico’s zoveel mogelijk afdekken, is het verstandig om uw eigen risicoprofiel te bekijken.

  • Hoeveel geld kunt u nu missen om te investeren?
  • En voor hoe lang?
  • Wilt u alleen in projecten met een laag risico investeren, of bent u bereidt een hoger risico te lopen zodat u meer rente ontvangt?
  • Over hoeveel projecten kunt u het beste spreiden?

Dit zijn allemaal vragen waar Moneybrothers u ook mee kan helpen. Neem vooral contact met ons op als u hier vragen over heeft en kijk even bij onze huidige projecten of er interessante investering mogelijkheden voor u bij zitten. 

Moneybrothers

Bij ons kan je alleen projecten vinden die gefinancieerd worden met leningen. Binnenkort gaan wij weer een nieuwe project online zet. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Verder lezen?

Groei van Crowdfunding

Crowdfunding creert banen

Groei alternatieve financiering