Moneybrothers

Groei alternatieve financiering in Europa

Er komt weer meer geld via alternatieve financiering bij ondernemers terrecht. Dat is natuurlijk goed nieuws voor onze sector. Grotere bekendheid onder zowel ondernemers alswel investeerders geeft een extra boost aan crowdfunding financiering.

Het Vaste Land

Het FD schrijft over een stijging van 70% naar €1mrd op het Europese vaste land. Dit blijkt uit onderzoek van KPMG in samenwerking met de universiteit van cambridge in 30 landen. Er wordt specifiek naar het Europesche vasteland verwezen, invergelijkin met de VS en VK blijven wij nog erg achter. Alleen in het Verenigd Koninkrijk werd er al voor €4,4mrd gefinancieerd via alternatieve bronnen. In vergelijking, in Nederland werd voor iets meer dan €110 miljoen aan financieringen verstrekt. Link (FD.nl betaald) 

Grote Groei

De totale investering in Europa steeg met maar liefst 92% tot €5,4mrd. Het is opvallend dat het Verenigd Konikrijk zo’n groot gedeelte van de financieringen voor haar rekening neemt. Het is duidelijk dat ze daar ver voorlopen met alternatieve financiering ten op zichte van de rest van Europa. 

 Nederland staat op de vierde plaats, achter het VK, Frankrijk en Duitsland. Als je naar de business-2-business kijkt is Nederland de grootste markt voor alternatieve financiering in Europa.

 

Lees hier het hele rapport van Cambridge Centre for Alternative Finance:

 

 

 

Moneybrothers

Bij ons kan je alleen projecten vinden die gefinancieerd worden met leningen. Binnenkort gaan wij weer een nieuwe project online zet. Schrijf je nu in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Verder lezen?

Investeerders tips

Groei van Crowdfunding

Crowdfunding creert banen

Groei alternatieve financiering