Moneybrothers

Nieuwsberichten

Spreiden van investeringen

Er is al veel geschreven over het investeren in crowdfunding projecten. De rendementen lonken terwijl u bij de bank (zo goed als) geen stuiver meer verdient op uw spaargeld. Daarom is het zo interessant om eens naar anderen vormen van investeren te kijken.

Crowdfunding kan dan een interessante optie zijn, maar past dit wel bij u? Lees verder over het spreiden van uw investeringen bij crowdfunding projecten. 

Meer lezen

Nieuwsbrief van Moneybrothers

​Heeft u zich al aangemeld voor de nieuwsbrief van Moneybrothers?

Hier inschrijven!

Via de nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen bij Moneybrothers, over het crowdfunding nieuws en natuurlijk de laatste projecten. 

Meer lezen

Nieuw project De Oase

Er staat een nieuw project online bij Moneybrothers. Een lening van €180.000,- voor 6% met een looptijd van 6 jaar.  

Investeer je mee in deze mooie kans? Of lees verder voor meer informatie. 

SaveSave

Meer lezen

Moneybrothers wordt genoemd

Wij worden genoemd in een leuk stukje over crwodfunding door Parteq Finance.

Parteq Finance levert financieel en belastingadvies aan het MKB en is gevestigd in Amsterdam. Ze geven financieel advies en publiceren regelmatig tips hierover op de website. 

Je kan het hele artikel hier lezen

 

Meer lezen

Interessante bevindingen van peer-to-peer leningen uit de UK

Afgelopen maand heeft de Engelse Peer-to-Peer (P2P) Finance Association een rapport gepubliceerd over de Engelse crowdfunding markt. Aangezien de markt in de UK ver voorloopt op de Nederlandse markt met €4,4mld in 2012 aan leningen vergeleken met een ruime €100 mln in Nederland (zie eerder artikel).

Meer lezen

Investeerders tips

Crowdfunding wordt steeds bekender. Investeren in crowdfunding kan de investeerder een hoger rendement bieden dan op een spaarrekening door mee te doen met interessante projecten. De rentevergoeding bij de laatste projecten van Moneybrothers was zelfs 6%.

Meer lezen

Groei alternatieve financiering in Europa

 

Er komt weer meer geld via alternatieve financiering bij ondernemers terrecht. Dat is natuurlijk goed nieuws voor onze sector. Grotere bekendheid onder zowel ondernemers alswel investeerders geeft een extra boost aan crowdfunding financiering.

 

 
Meer lezen

Verschillende type crowdfunding

Wij krijgen veel vragen over crowdfunding, en dat is natuurlijk niet raar. Crowdfunding bestaat nog helemaal niet zo lang. Het eerste moderne crowdfunding project dateert van 1997. De Amerikaanse rockgroep Marilion, eigenlijk haar fans, haalde toen $60.000 op voor een concert tour. Crowdfunding kwam pas jaren later echt op gang in de Verenigde Staten met de introductie van het eerste crowdfunding platform ArtistShare in 2003. Daarna duurde het nog een paar jaar voordat crowdfunding onder een groter publiek bekend werd. Pas de laatste paar jaren begint het in Nederland pas echt aandacht te krijgen.

Wij leggen uit welke type crowdfunding er zijn. 

Meer lezen

Crowdfunding creert banen, en meer

Exploding Kittens

Natuurlijk is het leuk om een 3D printer te hebben die je telefoon gebruikt om alles wat je maar kan bedenken in 3D te printen, een wallet om je papiergeld in te bewaren gemaakt van papier of een kaart spel van exploderende katjes.Maar wat hebben we echt aan al deze, laten we eerlijk zijn, gadgets? Als deze gadgets, en de projecten waar ze uit voortkomen, nou echt een duidelijke bijdrage leveren aan de economie, dan wordt het pas echt interessant.

En dat doen ze!

Meer lezen

Groei van crowdfunding 2016

GroeiOok in 2016 gaat crowdfunding verder met de gestage groei van de afgelopen jaren. In het eerste half jaar van 2016 werd er maar liefst €86 miljoen gecrowdfund in Nederland. Dat is een aardige stijging ten opzichte van vorig jaar toen er in het hele jaar €128 miljoen werd gecrowdfund (Het Parool).

 

 

Meer lezen